Wat is de beste sport om af te vallen?

0
592
beste sport om af te vallen

Het afvallen over het algemeen klinkt niet zo ingewikkeld: gezonder eten en meer calorieën verbranden. In de praktijk kan dit toch wat lastiger zijn. Een combinatie tussen deze twee zal dan ook het proces van afvallen het beste versnellen. Maar wat is de beste sport om af te vallen? Lees het in dit artikel!

Beste sport om af te vallen

We hebben voor jou een korte top 5 samengesteld met welke sporten het meeste calorieën verbranden, waarbij een aantal “sporten” je zullen verbazen.

5. Tennis – 575 calorieën per uur
Het is je vast niet onopgemerkt gebleven, de geluiden die tijdens een tenniswedstrijd gemaakt worden. Door deze intensieve sport zullen de kilo’s eraf vliegen. Bovendien is tennissen ook een leuke sport waarmee je je nooit verveelt!

Tip: vind je tennis een interessante sport? Bekijk dan ook eens onze tennisnieuws pagina, waar al het tennisnieuws te vinden is.

4. Traplopen – 653 calorieën per uur
Met traplopen verbrandt je maar liefst 653 calorieën per uur! De trap is overal te vinden en dus ook nog uitermate effectief. Je verbrandt er veel calorieën mee en er is geen moeilijke techniek die je moet leren.

3. Zwemmen – 816 calorieën per uur
Zwemmen werkt rustgevend en het is daarom ook goed voor je hart. Bovendien zal zwemmen je stressniveau verminderen. Ondanks dat het licht voelt is het zwaar voor het lichaam en verbrand je ook veel calorieën per uur. Het enige probleem is dat men na het zwemmen altijd zo’n trek heeft in patat. Voor het afvallen kan je dat beter even overslaan!

2. Hardlopen – 825 calorieën per uur
Deze verrast je waarschijnlijk al een stuk minder dan traplopen. Maar naast dat hardlopen hoog staat in het lijstje van het snelste calorieën verbranden, staat het ook hoog in het rijtje “blessuregevoeligheid”. Toch is hardlopen wel een goede manier om veel calorieën te verbranden, vooral wanneer je jezelf rust gunt.

1. Spinning – 857 calorieën per uur
Spinning is de laatste jaren populair geworden en dat komt vooral door de hoeveelheid calorieën dat er verbrand worden en door de energie die er wordt gegeven door een personal trainer. Dit wordt voornamelijk in groepsverband gedaan en is een vorm van hoge intensiteit interval training.

Cardio of krachttraining?

Je kan op twee verschillende manieren te werk gaan, door middel van cardio of krachttraining. Cardio houdt in dat je ervoor zorgt dat je hart op een hoger tempo gaat kloppen, hier moet je denken aan hardlopen, wielrennen, zwemmen etc. Door middel van cardiovasculaire training kan je al snel tussen de 300 – 800 calorieën per uur verbranden, dit hangt natuurlijk af van je tempo. Bij krachttraining draait het om het aanmaken van spiermassa, maar dit verbrandt minder calorieën als bij cardiovasculaire training. Toch is het verstandig om aan krachttraining te doen als je wilt afvallen. Waarom is dat zo?

Als je aan krachttraining doet zal de hoeveelheid spierweefsel in je lichaam toenemen, hoe meer spierweefsel des te hoger je basaal metabolisme is. Dit basaal metabolisme is de hoeveelheid dat je lichaam verbrand in rustmodus, dus tijdens je slaap. Tijdens de krachttraining zal je dus misschien minder calorieën verbranden als bij cardio, maar doordat je spier ook moeten herstellen en onderhouden moeten worden. Dus als je moet afvallen werkt zowel krachttraining als cardiovasculaire training en wederom zal een combinatie tussen deze twee het beste werken.


Nu je wat meer weet over afvallen en wat de beste sporten zijn om af te vallen, kun je eigenlijk direct starten. Succes met het bereiken van je doel! Heb je eerst nog wat meer motivatie nodig? Lees ons artikel dat gaat over motivatie om te sporten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in