Een betere conditie krijgen, hoe doe je dat?

0
608
Een-betere-conditie-krijgen

Een betere conditie krijgen, hoe doe je dat?

Een betere conditie wilt iedereen, maar niet iedereen heeft er evenveel voor over. Want wees nou eerlijk het kost heel veel energie en je hebt niet altijd het gevoel dat je stappen maakt. Dit komt omdat de meeste mensen niet goed trainen, ze lopen wel veel hard maar de conditie bevorderd maar een klein beetje. Hoe zit dit nou precies? Nou dit komt omdat je je conditie net als bij krachttraining op verschillende manieren moet trainen. Daarnaast is het belangrijk dat je ook andere aspecten in je levensstijl aanpast. Lees in dit artikel meer over een betere conditie krijgen.

Hoeveel keer in de week moet ik trainen?

Dit is natuurlijk afhankelijk van wat jouw niveau is, probeer rustig op te bouwen en niet te hard van stapel te lopen. Om te beginnen ga je een schema maken en tijd vrij maken om te sporten, dit wordt vaak tussen alle druktes gedaan. Maar het is juist heel goed om dit van te voren in te plannen, zo ben jij tijdens je training echt bewust bezig met trainen.

Naast het trainen van je longinhoud, moet er ook op kracht getraind worden. Dit is heel logisch want je benen doen ten slotte het werk, dus als je een hele goede longinhoud heb maar je benen nog niet zo sterk dan weet je wat je te doen staat. Daarnaast wordt het voor jou veel makkelijker als je benen sterker worden, hierdoor kost het minder energie en zal je dus veel langer en sneller kunnen hardlopen.

Zorg voor een beter voedingspatroon, niet al te veel suikerbommen en koolhydraatrijke witmeel producten, dit zorgt ervoor dat jij meer energie houdt en je dus gemakkelijker conditie opbouwt. Natuurlijk zijn we gezond bezig met onze conditie te verbeteren, dus dan willen we ook meteen gezond gaan eten.

Het is vooral lastig om te beginnen aan zoiets als dit, maar dat gezegde over die aanhouder die wint is echt waar. Een betere conditie krijgen gebeurt niet van de ene dag op de andere.
Je traint niet voor niks je conditie, pas na een aantal weken je schema aanhouden zal je echt pas resultaat zien en voelen.

Hoe vaak hardlopen voor een betere conditie?

Natuurlijk verschilt dit per individu, maar gemiddeld is het slim om 48 uur te rusten tussen de trainingen. Mocht je een zware tien kilometer achter de rug hebben en was dit echt een maximale inspanning, dan is het slim om misschien wel een week rust te houden. Of heb je ‘s ochtends een kort duurloopje gedaan met minimale inspanning, dan kan je wellicht ‘s avonds nog een klein rondje doen.

Voor een snelle bevordering in je conditie is de afwisseling van trainingen heel erg belangrijk, hiermee bedoelen we intervaltrainingen. Bijvoorbeeld een 4 keer 2 minuten training, dit betekend 2 minuten hardlopen en daarna 2 minuten wandelen en dat wordt dan 4 keer herhaald. Als je dit een week heb gedaan, dan kan je die week erop proberen om een van de drie dagen 3 minuten te gaan hardlopen en 2 minuten te gaan wandelen (keer 4). Hierdoor train je je lichaam om sneller te herstellen, dit gaat je conditie dus erg verbeteren.

Natuurlijk blijft het niet hierbij en is het ook wel eens goed om tussen de interval trainingen door een zware vijf of tien kilometer training in te plannen, hierbij zal het dus meer op kracht uitkomen.

Maak dus een goed schema voor jezelf waarin uithoudingsvermogen en kracht goed in evenwicht staan, succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in