Pasta voor of na het sporten?

0
692
pasta voor of na het sporten

Met voldoende energie kun je een goede workout doen. Om energie in je lichaam te krijgen moet je koolhydraten eten. Een goede vorm van koolhydraten is pasta. In dit blog gaan we je uitleggen of je pasta beter voor of na het sporten kan eten.

Wanneer kun je het beste pasta eten?

Pasta zit vol met koolhydraten, wat een belangrijke bron van energie is voor het lichaam. Ook zitten er veel vezels, eiwitten, b-vitamines en mineralen in. Eigenlijk zou je pasta voor en na het sporten kunnen eten. Hieronder gaan we er dieper op in.

Pasta voor het sporten

In pasta zitten koolhydraten. Je lichaam heeft tijdens het sporten energie nodig. Het is dus verstandig om pasta voor het sporten te eten. Wanneer je ervoor kiest om pasta voor het sporten te eten, kun je het beste 2 uur voor de training de maaltijd eten. Wanneer je vlak voor de training pasta ga eten, kan je tijdens de training last hebben van een opgeblazen gevoel.

Pasta na het sporten

Ook na het sporten kan je lichaam koolhydraten gebruiken. Dit heeft te maken met het herstelproces. Als je lichaam geen energie heeft na het trainen zal je lichaam spieren gaan afbreken en vet verbranden. Het doel van sporten is meestal meer spieren kweken. Eet daarom na je training genoeg koolhydraten maar ook eiwitten. Je kan bijvoorbeeld pasta met kip eten.

Conclusie

Pasta voor of na het sporten eten? Het is een goede bron van koolhydraten en kan zowel voor als na de training gegeten worden. Wel raden wij het aan om de pasta 2 uur voor de training te eten, omdat het dan nog verteerd kan worden. Je wilt natuurlijk ook niet iedere dag pasta eten, dus je kunt dit afwisselen met brood, rijst of aardappelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in