De psychische voordelen van bewegen

0
734
De-psychische-voordelen-van-bewegen

Het is algemeen bekend dat bewegen goed voor je is. Het helpt je fysiek gezond en fit te blijven en zorgt er natuurlijk voor dat je er goed uit blijft zien. Maar wist je ook dat bewegen de nodige psychische voordelen met zich meebrengt? In deze blog zullen de psychisch voordelen van bewegen worden behandeld.

Belangrijkste psychische voordelen van bewegen

De belangrijkste voordelen van bewegen zijn:

    • Vermindert depressiviteit
    • Vermindert angstgevoelens
    • Stimuleert sociaal contact

Hieronder worden de voordelen nog eens uitgelicht.

Vermindert depressiviteit

Uit onderzoek blijkt dat mensen die bewegen of sporten minder last hebben van depressiviteit. Mensen die vaak stil zitten en niet meer dan een half uur per dag intensief bewegen hebben grotere kans op een depressie. Het verband tussen een depressiviteit werkt twee kanten op: iemand die depressief is gaat vaak minder bewegen en iemand die minder beweegt raakt sneller depressief. Redenen genoeg om uit je dagelijkse sleur te komen en te gaan beginnen met bewegen.

Vermindert Angstgevoelens

Bewegen helpt met het verminderen van angstgevoelens. Door te bewegen verplaats je je gedachten naar een andere plek in je lichaam en komen je gedachten tot rust. Voor mensen met angstaanvallen of mensen die hyperventileren en weinig bewegen is sporten een goede afleiding en kan het helpen de angstgevoelens te verminderen.

Stimuleert sociaal contact

Sociaal contact is voor de meeste mensen erg belangrijk. Bewegen en sporten is een goede manier om in contact te komen met andere mensen. Als jij een rondje gaat wandelen kan je zomaar in contact komen met je knappe buurvrouw of een oude vriend die je al een tijdje niet gezien hebt. Aan een teamsport doen stimuleert ook het sociale contact en kan er zeker voor zorgen dat je je minder alleen voelt.

Redenen genoeg om te bewegen

Er zijn genoeg psychische voordelen van bewegen. Voor mensen die weinig bewegen lijkt meer bewegen of sporten vaak onmogelijk, maar het zijn vaak de eerste weken die het zwaarst zijn. Daarna zul je lichamelijke, maar zeker ook geestelijke verbetering merken. Dus waar wacht je nog op? Maak gebruik van je werkpauze om dat half uurtje te bewegen en ondervindt de psychische voordelen van bewegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in