De vriendschap tussen Khabib en Ronaldo

0
486
De-vriendschap-tussen-Khabib-en-Ronaldo

Het lijkt op het eerste gezicht niet op elkaar te passen: Een vriendschap tussen Khabib & Ronaldo. Maar als je wat beter kijkt is de vriendschap goed te verklaren. Voormalig UFC vechter Khabib Nurmagomedov en topvoetballer Cristiano Ronaldo worden de afgelopen tijd vaak met elkaar gezien en het lijkt erop dat de twee absolute legendes van voetbal en de UFC een goede vriendschap met elkaar aan het opbouwen zijn.

Hoe de vriendschap tussen Khabib & Ronaldo begon

In 2018 begon Ronaldo Khabib te volgen op Instagram. Als grap stuurde Khabib samen met zijn vrienden een bericht naar de voetballer en tot hun verbazing reageerde hij bijna gelijk. Khabib nodigde Ronaldo uit om in zijn hoek te komen zitten bij één van zijn gevechten en Ronaldo antwoordde dat hij zou komen als hij tijd had. Uiteindelijk is het hier nooit van gekomen, maar hebben Ronaldo en Khabib elkaar wel al een aantal keer ontmoet.

Honger om te winnen

Khabib vertelde in een interview dat hij enorme bewondering heeft voor de topvoetballer. “Toen Ronaldo klein was had hij nauwelijks geld om voetbalschoenen te kopen, en nu heeft hij alles. Die honger heeft hem gestuurd naar wat hij nu is. Ronaldo is niet iemand die genoegen neemt met één of twee prijzen”. Khabib vertelde ook in een interview dat ze bijna iedere dag contact met elkaar hebben. “We praten vaak over die honger, en dat hij wil dat zijn zoontje die honger ook heeft. Hij is bang dat zijn zoontje die honger niet heeft omdat hij alles heeft”.

Over Khabib Nurmagomedov kan nagenoeg hetzelfde gezegd worden. Khabib groeide op in de autonome republiek Dagestan en moest ook van ver komen. Het vechters bloed stroomt in zijn familie en hij werd al vanaf jongs af aan getraind door zijn vader om de top te bereiken.

Einde van de prof carrières

De inmiddels 32-jarige Khabib kondigde vorig jaar na de dood van zijn vader aan te stoppen met vechten in de UFC. Met een score van 29-0-0 beëindigde hij daarmee ongeslagen zijn carrière. Ook Ronaldo zit inmiddels in de herfst van zijn carrière. Toch heeft de Portugees er dit seizoen al meer dan 20 in liggen in de Serie A en lijkt hij zelfs nog een aantal jaren door te kunnen. Beide sporters hebben in ieder geval het uiterste uit hun carrière gehaald en zullen ook altijd zo herinnerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in