Wat verdient een darter?

0
935
Wat verdient een darter

Wat verdient een darter?

Darten wordt steeds populairder en komt steeds vaker op de televisie. Zo zijn er ook een hoop darters, maar wat verdienen zij? Een hoop toernooien, wedstrijden maar ook sponsors zorgen ervoor dat darters hun zakken kunnen vullen.

Hoeveel verdient een darter?

Darters verdienen geld door mee te doen aan een toernooi en daar rondes en wedstrijden te winnen. Bekende darters verdienen vaak rond de 1 miljoen euro per jaar. Dit kan wel verschillen per darter aangezien sponsors ook een rol spelen. Zo verdienen de gemiddelde professionele darter rond de €300.000.

Sponsors

Net zoals bij meerdere sporten heeft darten ook behoorlijk wat sponsors. Zo is Michael van Gerwen het gezicht van Keukenconcurrent, wat hem behoorlijk wat geld oplevert. Meerdere sponsors van darten hebben een grote naam. Zo moet je denken aan Grolsch en de Nederlandse loterij.

Rijkste darter ter wereld

De rijkste darter van nu is de Nederlandse darter Michael van Gerwen. Hij is drievoudig wereldkampioen geworden waar hij zeker wat geld mee heeft verdiend. Hij heeft zo’n €11,6 miljoen verdiend aan darten.

Bijbaan met darten

Sommige darters houden het niet alleen bij hun prijzengeld en sponsors van darten. Zo hebben ze vaak nog een bijbaan om routine te houden in hun leven. Zo wordt darten vaak in de kroeg gespeeld, echter is het niet realistisch om 7 dagen in de week daar te staan. Daarom gaan darters vaak werken zodat zij vroeg op moeten en niet te laat opblijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in