Wat verdient Michael van Gerwen?

0
1793
Wat-verdient-Michael-van-Gerwen

Het is vaak moeilijk in te schatten wat het salaris is van een darter. Het is een prestatiesport en je wordt betaald voor je prestaties door middel van bonussen op toernooien. Daarnaast hebben veel darters sponsordeals met grote bedrijven waardoor ze nog een lekker zakcentje mee pikken. Ook de best betaalde darter Michael van Gerwen verdient aardig, maar wat verdient Michael van Gerwen per jaar?

Hoeveel verdient Michael van Gerwen?

Michael staat momenteel op nummer 1 van de ranglijsten en dat is niet voor niks. Hij wint toernooi na toernooi en wordt door velen gezien als de beste darter van dit moment. Van Gerwen verdient gemiddeld 860.000 euro aan bonussen in een jaar en dit zijn alleen de bonussen die hij verdient met de toernooien. Samen met de sponsordeals verdient hij dus rond de 1 miljoen euro per jaar.

Zijn totale vermogen wordt momenteel geschat rond de 9 miljoen euro. Dit is veel meer dan Van Barneveld, terwijl Van Gerwen minder titels op zijn naam heeft staan. Dit komt omdat in de hoogtijdagen van Van Barneveld de toernooi bonussen nog niet zo hoog waren. Vooral de afgelopen jaren zijn de toernooi bonussen enorm toegenomen. In de laatste editie van het WK Darts werd er een pot van 2.5 miljoen verdeeld, waarvan de winnaar een half miljoen euro toebedeeld kreeg.

Voor sommige geen vetpot

Van Gerwen is natuurlijk een voorbeeld van een darter die vaak in de prijzen valt op de grote toernooien, maar de gemiddelde darter onderaan de ranglijst verdient niet zo veel. Het grote geld gaat voornamelijk naar de top 25 en sta je rond plek 50 dan moet je het doen met ongeveer 40.000 euro per jaar. Wanneer je alle kosten en belasting hier vanaf haalt, dan verdien je als darter dus onder modaal en dat terwijl je in de top 50 staat.

Daarnaast hebben veel darters nog een aantal sponsordeals lopen en dat zorgt ook nog voor een mooi zakcentje. Je moet in ieder geval in de top 75 zitten om rond te komen van deze topsport, anders kan je er beter nog een baantje bij nemen. Michael van Gerwen staat dus bovenaan het lijstje van de darters met het meest gewonnen prijzengeld en dat terwijl hij nog maar 31. Als hij zijn vorm weet te behouden is het erg waarschijnlijk dat hij de komende jaren ook nog bovenaan de lijst zal staan.

Tip: Op de hoogte blijven van alles rondom darts? Bekijk onze pagina met alle dartsnieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in