Banaan eten voor het sporten?

0
950
banaan eten voor het sporten

Sommige mensen weten niet wat ze het beste kunnen eten voor het sporten. Wat is gezond, lekker, en geschikt voordat je training of wedstrijd begint? Velen komen dan uit op een banaan. Lees vooral verder als je wilt weten waarom een banaan eten voor het sporten is aangeraden.

Wat zit er in een banaan?

Een banaan is een tropische vrucht en komt uit de subtropen. In de subtropen staan bananenplantages waar de bananen groeien. Het is een van de meest gegeten vruchten in Nederland en daarmee ook een van de populairste vruchten.

Een banaan zit vol met mineralen en vitamines. Denk aan vitamine B6, vitamine B8, mangaan, vitamine C, kalium, koper en magnesium. Hieronder de voedingswaarden van een banaan van 165 gram:

  • Energie: 152 kcal
  • Vet: 0,5 g, waarvan 0,2 g verzadigd
  • Koolhydraten: 33 g, waarvan 25,6 g suikers
  • Vezels: 3,1 g
  • Eiwit: 1,8 g
  • Zout: 0 g

In een banaan zitten veel koolhydraten, vitamines en mineralen. Met deze informatie kunnen we de vraag “Een banaan eten voor het sporten, of toch erna?” beantwoorden. Lees hieronder het antwoord.

Banaan voor of na het sporten?

Voor het sporten heb je koolhydraten nodig om tijdens het sporten te verbranden. Je lichaam heeft namelijk energie nodig tijdens het sporten, om je spieren te voorzien van brandstof. Een banaan is hier geschikt voor, aangezien een banaan veel koolhydraten bevat. Het is dus geschikter om een banaan voor het sporten te eten, dan erna.

Wanneer een banaan eten voor sporten?

De vraag is nu wanneer je de banaan moet eten voor het sporten. Het is verstandig om ongeveer een uur van tevoren de banaan te eten, zodat je lichaam hem nog kunt verteren. Op deze manier heb je geen last van een zware maag en heeft je lichaam de voedingsstoffen in je systeem kunnen krijgen.

Voordelen van een banaan voor het sporten

Het eten van een banaan voor het sporten brengt een aantal voordelen met zich mee. Hieronder hebben wij deze voordelen voor je op een rijtje gezet.

✓ Een banaan bevat veel koolhydraten, waardoor je meer energie hebt tijdens een training.
✓ Het is gezond, er zitten veel mineralen en vitamines in een banaan.
✓ Ze zijn goed voor je darmen, Bananen bevatten veel vezels, deze zijn goed voor je stoelgang.
✓ Een banaan is licht verteerbaar, waardoor je geen last hebt van eten in je maag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in