Chris Bumstead – Info & Stats

0
892
chris-bumstead

Sinds 2016 is de klassieke fysiek divisie razend populair geworden van de bodybuilding sport. Deze divisie staat er om bekend dat bodybuilders een slankere en esthetische bouw hebben. Denk hier bijvoorbeeld aan Arnold Schwarzenegger. Chris Bumstead is tegenwoordig de populairste in de sport, hij heeft zijn lichaam zo mooi en zo symmetrisch mogelijk gevormd en zijn poseren op het podium is geweldig. Bij klassieke bodybuilding gaat het om lichaamsverhoudingen, de lijnen, de vorm van de spieren en de conditionering.

Chris Bumstead Stats

Afkomst: Canada
Lengte: 1.85m
Gewicht: 104 kg
Leeftijd: 28 jaar
Divisie: Klassieke bodybuilding

Over Chris Bumstead

Christopher Adam Bumstead, oftewel bekend bij zijn fans als CBum, is een Canadese IFBB professionele bodybuilder. Toen hij opgroeide, deed hij al veel aan sport, zoals voetbal, basketbal en atletiek. Dit zou uiteindelijk een goed begin moeten zijn voor toekomstige bodybuilding plannen. Omdat hij een atleet was, wist hij hoe belangrijk het was om gewichten te gaan heffen. Hij kwam erachter dat hij het niet in zich had om te concurreren op het hoogste niveau van zijn sporten.

Door zijn zwager, Ian Valliere, maakte hij kennis met de sport bodybuilding. Ian ondersteunde hem en was zijn coach, hiermee ging Chris zijn eerste wedstrijd doen in 2014. Hij won zijn eerste show op 19-jarige leeftijd, terwijl hij tegen volwassen mannen concurreerde. Vanaf dit punt had hij door hoeveel potentie er in hem zat en is vanaf hier alleen nog maar harder gaan trainen.

In 2018 had hij een aantal weken voor de Mr. Olympia een groot probleem ontdekt, hij kwam 7 kilo aan in 1 dag. Hij ging naar het ziekenhuis en werd hier 6 dagen uitbundig getest. De doktoren kwamen erachter dat hij een ziekte heeft, genaamd: IGA-nefropathie of de ziekte van Burger. Hierdoor ontstaan er lokale ontstekingen, waardoor er na verloop van tijd problemen kunnen ontstaan met het vermogen van je nieren om afval uit je bloed te filteren. Door medicijnen werken zijn nieren weer goed en kon dus zijn bodybuildingwedstrijd doen waar hij zo lang voor had getraind.

Hij concurreert in de divisie man klassieke fysiek bodybuilding. Chris is 5 keer klassiek bodybuilding winnaar vanaf het jaar 2019 tot en met 2023. Hij heeft op 5 november zijn 5de Mr. Olympia titel behaald met een geweldige strijd tegen Ramon en Urs.

Wat is het netto vermogen van Chris Bumstead?

Volgens de statistieken en andere open bronnen wordt het nettovermogen van Chris geschat op ongeveer 11.100.000 dollar. Hij heeft verschillende bronnen van inkomsten.

  • Het prijzengeld van de Mr. Olympia is waarschijnlijk de laagste bron van inkomen. Voor de eerste plek krijgt hij 50.000 dollar.
  • Met advertentiekosten verdient Chris 372.000 dollar per jaar, bijna 8 keer zoveel als het winnen van de competitie!
  • De merchandise heeft ook maandelijkse inkomsten van 100.000 dollar.
  • Zijn supplementenbedrijf heeft ook 150 fysieke winkels en een grote online winkel met een omzet van 5,6 miljoen.
  • Daarnaast heeft hij recentelijk een sponsordeal gemaakt met een van de populairste nieuwe kledinglijnen ter wereld.

Welke merchandise heeft Chris Bumstead?

Chris heeft zijn eigen kledingmerk, met vele soorten kleding, decoratie, accessoires, telefoonhoesjes en sportkleding. Hij staat bekend om zijn uitgesproken woorden waarbij hij lispelt, dus uitspraken met de letter ‘s’. Hierom is zijn meest verkochte merch ook een kledingstuk met het woord ‘’thavage’’ erop, dit hoort natuurlijk het woord ‘savage’ te zijn.

Accessoires

Onder het kopje accessoires kun je vele soorten dingen vinden. De producten zijn onder andere rugzakken, tassen, mokken en gezichtsmaskers. Alle accessoires zijn geprint met een foto van Chris of een quote of tekst over of van hem.

Hoesjes

Chris verkoopt ook 41 verschillende telefoonhoesjes voor een aantal van 26 verschillende soorten telefoons. Prijzen hiervan zitten rond de 15 dollar, wat uitkomt op 14 euro ongeveer.

Kleding

Van de kledingcategorie verkoopt hij het meest, namelijk 332 producten totaal. Dit zijn hoeden en petten, hoodies, broek en joggingbroek, sweatshirts en T-shirts. Het goedkoopste product is een shirt met ’thavage’ erop van 20 dollar, het duurste product zal een hoody wezen van 90 dollar van een samenwerking met Nike.

Decoratie

Onder decoratie vallen dekens, kussen, poster en puzzels. Dit zijn allemaal producten met inspirerende quotes, een poserende Chris of een mix van beide. Voor een poster zal je 19 dollar kwijt zijn en komt op semi-glanzend posterpapier. Voor een dekbedovertrek van de kampioen kun je al snel 70 dollar kwijt zijn. Maar ja, hoe gaaf is dat als je gaat slapen en je ziet de iconische Mr. Olympia op je bed!

Sportkleding

Natuurlijk verkoopt hij ook sportkleding. Vanuit deze collectie is natuurlijk alles ontstaan, omdat hij zelf bodybuilder is, verkoop je eerst sportkleding en ga je daarna uitbreiden naar andere categorieën. Deze categorie bestaat uit tanktops en leggings. Voor een tanktop zal je ongeveer 30 dollar kwijt zijn, voor een legging al snel 50 dollar.

Chris Bumstead en de Mr. Olympia

Chris Bumstead maakte zijn pro debuut bij de Noord-Amerikaanse kampioenschappen in 2016. Sindsdien deed hij mee met de Mr. Olympia en werd in 2017 en 2018 tweede in de competitie. In de 2019 van de Mr. Olympia had hij zijn eerste overwinning te pakken, dit zal waarschijnlijk het allerlekkerst gevoeld hebben, omdat hij de 2 jaren ervoor tweede werd. Vanaf 2019 tot 2023 kon niemand hem onttronen, sommige noemen hem de beste bodybuilder voor dit decennium in de klassieke bodybuilding. Er zal niet snel iemand komen die zijn kroon zou kunnen afpakken, tenzij er een hele speciale tegenstander komt, maar die kans wordt klein geschat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in