Hoeveel eieren per dag voor spiermassa?

0
237
hoeveel eieren per dag voor spiermassa

Eiwitten zijn erg belangrijk voor het opbouwen van spiermassa. Eieren zijn een goede bron van eiwitten, maar hoeveel eieren moet je dan precies eten en is het wel gezond om zoveel eieren te eten? In dit artikel lees je alle relevante informatie hierover.

Hoeveel eiwitten heb je nodig per dag?

Het is duidelijk dat je veel eiwitten nodig hebt om spiermassa op te bouwen, maar hoeveel precies? Hieronder vind je de aangeraden hoeveelheden.

  • Eet 1.2 tot 1.7 gram eiwitten per KG lichaamsgewicht wanneer je spiermassa wilt aankomen (elke dag).
  • Eet 1 gram eiwitten per KG lichaamsgewicht als je alleen je spiermassa wilt behouden (elke dag).

Wanneer je veel koolhydraten eet kun je er vaak mee weg komen om minder eiwitten te eten, maar als je weinig koolhydraten eet raden wij je aan om je aan de bovenstaande richtlijnen te houden.

Hoeveel eieren per dag voor spiermassa opbouwen?

Hoeveel eieren je per dag nodig hebt is dus afhankelijk van je gewicht. Een ei bevat gemiddeld 6,2 gram eiwitten. Stel je weegt 80 kilo en eieren zijn je enige bron van eiwitten, dan zou je 13 eieren moeten eten om je huidige spiermassa te behouden. Als je spiermassa wilt opbouwen betekent dit dat je ongeveer 21 eieren moet eten.

Ons advies

Eieren zijn goed voor je spieren, maar wij raden je af om alleen eieren te eten als bron van eiwitten. Variatie is erg belangrijk voor een gezond eetpatroon, daarom moet je ook verschillende bronnen van eiwitten kiezen. Eieren zijn erg gezond en vol met eiwitten, dus ze kunnen zeker een onderdeel zijn van je voedingsschema. Een aantal voorbeelden van andere bronnen van eiwitten zijn:

  • Vlees
  • Kwark
  • Vis
  • Yoghurt
  • Eiwitshakes

Ben je benieuwd naar wat je het beste kunt eten na het trainen en wil je meer leren over een gezond eetpatroon? Bezoek dan dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in