Kwark na het sporten, of toch ervoor?

0
1238
kwark voor of na het sporten

Kwark is een populair product onder sporters. Dit heeft te maken met de hoeveelheid eiwitten die erin zitten. In dit blog gaat behandeld worden waarom het goed is om kwark voor of na het sporten te eten. Lees dus vooral verder als je hier meer over wil weten.

Wat is kwark?

Kwark is een product dat gemaakt is uit koemelk. Het is een voorloper van kaas, ook wel verse kaas genoemd. Kwark is melk dat wordt aangezuurd met melkzuurbacteriën. Het voordeel van kwark is dat het rijk is aan eiwitten. Ook is kwark laag in calorieën, wat helpt als je aan het afvallen bent.

Kwark na het sporten

Wanneer je gesport hebt, heeft je lichaam behoefte aan eiwitten. In kwark zitten veel eiwitten wat helpt bij het herstellen van de spieren. Het is verstandig om na het sporten ongeveer 20 gram eiwitten te eten. In de meeste soorten kwark zit al 9 gram eiwit per 100 gram. Als je 200 gram eet, heb je dus al bijna 20 gram eiwit in je lichaam, wat je herstel verbetert.

Voordelen van kwark eten na het sporten

✓ Calcium: Kwark is rijk aan calcium dat je lichaam nodig heeft om je botten te onderhouden.
✓ B-vitamines: B-vitamines helpen bij het normaal functioneren van alle systemen.
✓ Eiwitten: In kwark zit veel eiwit, wat helpt bij het herstellen van de spieren.
✓ Laag in calorieën: Magere kwark is laag in calorieën, dit kan handig zijn als je aan het afvallen bent.

Kwark of yoghurt na het sporten

Kwark en yoghurt bevatten beide veel eiwitten. Yoghurt bevat wel iets minder eiwitten per 100 gram, maar heeft ook minder calorieën per 100 gram. Beide passen in een gezonde levensstijl en zijn ook uitermate geschikt om na een training te eten, om zo je herstel te verbeteren.

Kwark voor het sporten

Je zou kwark ook voor het sporten kunnen eten. Wel heeft kwark niet zoveel koolhydraten, wat je wel moet eten voor het sporten. Tijdens je training verbrand je namelijk koolhydraten. Om veel energie tijdens een training te hebben is het dus belangrijk om koolhydraten te eten zoals rijst, pasta etc. Kwark bevat in vergelijking met die producten niet veel koolhydraten. Je kunt dus beter voor het sporten een product eten die veel koolhydraten bevat.

Kwark voor of na het sporten?

Kwark is uitermate geschikt om na het sporten te eten. Het verbetert je herstel en het is laag in calorieën. Wanneer je kwark na het sporten gaat eten, is het aan te raden om er wat havermout doorheen te doen. Ook voor het sporten zou je kwark kunnen eten, maar het is beter om het na je training te eten. Voor het eten kun je beter een product eten wat veel koolhydraten bevat zoals rijst, aardappelen, pasta etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in