Sterkere biceps met deze oefeningen

0
449

Als je sterkere biceps wilt krijgen, ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost bespreken we vijf oefeningen die goed zijn voor het trainen van de biceps. We zullen ook praten over de voordelen van het trainen van de biceps en hoe het kan helpen om je algehele conditie te verbeteren.

Waarom biceps trainen

De biceps-spieren bevinden zich aan de voorkant van je bovenarmen. Ze zijn primair verantwoordelijk voor het buigen en draaien van uw arm bij het ellebooggewricht, en helpen ook uw schoudergewricht te stabiliseren. Door deze spieren te versterken, kunt u uw algehele krachtniveau, stabiliteit en coördinatie verbeteren. Het kan ook helpen het risico op veelvoorkomende verwondingen zoals rotator cuff-scheuren of tendinitis te verminderen.

Hier zijn vijf bicep oefeningen die je zullen helpen je biceps te versterken:

1. Standing Bicep Curls

Ga staan met een halter in elke hand en de handpalmen naar voren gericht. Houd je ellebogen dicht bij je zij en krul langzaam omhoog naar je schouders totdat je een samentrekking voelt in de bicepsspieren, en ga dan terug naar beneden om één herhaling te voltooien.

2. Incline Dumbbell Curls

Ga achterover liggen op een schuine bank met een dumbbell in elke hand en de handpalmen naar boven gericht. Krul de dumbbells naar je schouders totdat je een samentrekking voelt en laat ze vervolgens weer zakken om één herhaling te voltooien.

3. Hammer Curls

Ga staan met een paar dumbbells naast je en de handpalmen naar binnen gericht. Houd je ellebogen dicht bij je zij en krul beide dumbbells omhoog naar je schouders totdat je een samentrekking voelt, en laat ze vervolgens weer zakken om één herhaling te voltooien.

4. Cable Preacher Curls

Ga op een predikerbank zitten met de kabel eroverheen en bevestig de stang of hendel aan de onderste katrol. Leun achterover en pak het handvat vast met uw handpalmen naar boven gericht. Houd je ellebogen dicht bij je zij en krul het gewicht omhoog naar je schouders totdat je een samentrekking voelt, en laat ze vervolgens weer zakken om één herhaling te voltooien.

5. Reverse Curls

Ga staan met een EZ-stang of een paar dumbbells op armlengte voor je en de handpalmen naar beneden gericht. Houd je ellebogen dicht bij je zij en krul de stang of dumbbells omhoog naar je borst totdat je een samentrekking voelt, en laat ze vervolgens weer zakken om één herhaling te voltooien.

Conclusie

Door deze vijf oefeningen regelmatig uit te voeren, kun je alle delen van de biceps-spier trainen voor maximale groei en krachttoename. Naast verhoogde krachtniveaus, kan het trainen van de biceps ook helpen je metabolisme te verhogen en lichaamsvet te verminderen. Bovendien zullen sterke biceps-spieren je prestaties verbeteren bij andere oefeningen.

Zorg er dus voor dat je de tijd neemt om deze vijf oefeningen op te nemen in je normale trainingsroutine voor sterkere, gezondere biceps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in