Red Bull beleeft goede eerste testdagen in Bahrein

0
659
Red-Bull-in-Bahrein

Afgelopen weekend waren de eerste testdagen in Bahrein voor het nieuwe Formule-1 seizoen. Uit de eerste testrondes leek vooral Red Bull een positieve indruk te maken en leken juist de Mercedessen tegen te vallen.

Voor Verstappen verliepen de testdagen goed. Vrijdag mocht hij beginnen met de aftrap van de dagen en op de laatste testdag reed hij nog eens 64 ronden en was hij met 1.28,960 ook nog eens de snelste van alle coureurs. Verstappen reed in de middag het record van zijn nieuwe teamgenoot Sergio Pérez stuk. Beide coureurs reden voor het eerst op de zachte band en deze lijkt goed te werken voor de Red bull auto’s.

De testrondes zeggen weinig over de snelheid van de auto’s. De variabele waarmee rekening gehouden moet worden zoals de hoeveelheid brandstof en de banden zijn onduidelijk. Hierdoor is het lastig om een goede indicatie te geven over de plek waar de teams op dit moment staan. Wel kan worden gezegd dat Red Bull een goede voorbereiding beleeft.

Titelhouder Mercedes beleefde een minder goede voorbereiding. De grootste concurrent van Red Bull beleefde een mindere voorbereiding en Hamilton kwam met een tijd van 1.30,025 op de vijfde plek voor de snelste rondes. Coureurs Hamilton en Bottas klaagden na afloop over het weggedrag van de nieuwe W12.

Over twee weken wordt de eerste openingsrace van het nieuwe Formule-1 seizoen gereden in Bahrein. In de eerste test zal pas echt blijken waar alle teams op dit moment staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in