Salaris Max Verstappen: Wat verdient Max Verstappen?

0
399
Salaris Max Verstappen

De Formule 1 is echt een miljoenen sport. Als je over Formule 1 praat dan gaat het bijna automatisch over geld. Geld speelt een enorm grote rol in de Formule 1. De coureurs zijn ook een groot kostenplaatje voor de teams. Maar hoeveel verdient Max Verstappen nou eigenlijk? Je leest het hier!

Dit is het salaris van Max Verstappen

Max Verstappen is een van de (misschien wel de) beste Formule 1-coureur op het moment en daar hangt ook een flink prijskaartje aan. Net als bij de andere meervoudige wereldkampioenen; Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Sebastian Vettel. Het prijskaartje dat nu aan Max Verstappen hangt komt mede door de nieuwe megadeal die hij heb gesloten met zijn team Red Bull Racing. Zo heeft Max een nieuw contract getekend bij Red Bull Racing waardoor hij tot eind 2028 aan Red Bull gebonden is.

Maar wat verdient Max Verstappen nou precies? De exacte bedragen worden nooit door de teams en coureurs naar buiten gebracht, maar wel altijd door ‘bronnen’ gemeld. Het basissalaris van de Nederlandse kampioen is ruim €35 miljoen per jaar en dit is exclusief alle bonussen die hij verdient. Het bedrag dat Verstappen ontvangt met bonussen wordt geschat op €45 à 50 miljoen per jaar.

Hoe groot zijn de bonussen die Max Verstappen ontvangt?

Hoe groot alle bonussen exact zijn, verschilt per team en ook dit is iets waar teams niet mee lopen te pronken. Geld bedragen willen alle teams het liefst achter gesloten deuren houden, maar zo nu en dan ontglipt er nog eens wel iets. Teams zijn niet verplicht om de coureurs bonussen te geven. Toch doen de grotere teams dit vaak wel om hun rijders extra te motiveren. Maar waar kan een Formule 1-coureur allemaal bonussen uithalen? Die punten staan hieronder voor je op een rijtje:

  • De eindstand in het wereldklassement
  • Een overwinning
  • Een podium finish
  • Een punten finish
  • Snelste race ronde

Zoals eerder is aangegeven zijn er geen exacte bedragen te noemen wat Verstappen mag gaan verdienen per bonus. Wel zijn er geruchten dat Max Verstappen €1 miljoen extra verdient per overwinning. Bij een goed seizoen kan dit al snel oplopen tot een leuk extra zakcentje. Zo wordt er geschat dat Verstappen al €17 miljoen extra moet gaan verdienen aan bonussen in seizoen 2022.

Max Verstappen zijn persoonlijke sponsoren

Naast het salaris en de bonussen van Verstappen heeft de huidige kampioen ook nog een aantal persoonlijke sponsoren, namelijk:

  • Red Bull
  • Jumbo Supermarkten
  • CarNext.com
  • Viaplay
  • G Star Raw

Zo heeft Max Verstappen ook grote samenwerking gehad met Ziggo Sport. Aangezien Viaplay alle Formule 1 TV-rechten heeft gekocht in Nederland is de samenwerking met Ziggo Sport in duigen gevallen en een nieuwe samenwerking met Viaplay geboren. De grootste sponsor is uiteraard Red Bull, dat zal vast geen verrassing zijn. Van deze samenwerking zijn geen cijfers bekend, maar ga er maar vanuit dat het om meerdere miljoenen per jaar gaat.

Wat verdient Max Verstappen met Jumbo?

Verstappen heeft dus ook nog de Nederlandse supermarkt Jumbo als sponsor. De geruchten gaan dat Verstappen om en nabij de €3 miljoen per jaar ontvangt aan sponsoring van Jumbo. Daar kan je flink wat boodschappen voor doen.

Ben je ook benieuwd naar het prijzengeld dat Formule 1-teams winnen per seizoen? Klik dan hier en kom erachter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in