Wie is de teamgenoot van Max Verstappen?

0
872
wie-is-de-teamgenoot-van-Max-Verstappen

De zoon van Jos Verstappen is al sinds 2015 actief als Formule 1 coureur, hij was destijds 17 jaar en 166 dagen oud en is de jongste debutant aller tijden.. Hij reed toen nog voor Torro Rosso, maar liet al snel zien dat hij meer in zijn mars had. Waardoor hij na een seizoen al de overstap mocht maken naar Red Bull en behaalde zijn eerste overwinning in de GP van Spanje, dit maakte hem de jongste winnaar van een GP ooit (18 jaar en 266 dagen). Wie is eigenlijk zijn teamgenoot?

Zijn teamgenoten

Momenteel is Max dus al aan zijn zesde seizoen bij Red Bull bezig en heeft hij al heel wat teamgenoten versleten. Hij begon in 2016 met Ricciardo, die dat seizoen een keer als winnaar van een GP kwam. In 2017 waren wederom Ricciardo en Verstappen de coureurs van Red Bull, samen kwamen ze 13 keer tot stilstand door motorproblemen of crashes dat seizoen.

Het jaar erna werd Ricciardo ingewisseld voor Pierre Gasley. Ricciardo besloot om over te stappen naar Renault. Wel won hij nog de Grand Prix van Monaco en China voor Red Bull, Verstappen won de GP’s van Oostenrijk en Mexico. In 2019 won Max verstappen de Grand Prix van Brazilie, Oostenrijk en Duitsland. Aan het eind van het seizoen werd bekend gemaakt dat Gasley werd teruggezet naar Torro Rosso. Voor hem kwam Alexander Albon in de plaats. In 2020 behaalde Max Verstappen maar twee overwinningen en kwam Albon tot zijn 1e podiumplek ooit tijdens de Formule 1. Hij werd dit seizoen twee keer derde.
Dit seizoen heeft Red Bull wederom een nieuw teamgenoot voor Max uitgezocht, dit maal is de keuze op Sergio Perez gevallen en moet Albon het doen met de taak als reserverijder.

Huidige teamgenoot van Max Verstappen is Sergio Perez

Wie is deze nieuwe coureur en waar komt hij dan vandaan? Deze Mexicaan is al een tijdje actief in de Formule 1 wereld en Red Bull is alweer zijn vijfde werkgever. Hij is begonnen in 2011 bij Sauber, in 2013 werd dit McLaren, in 2014 Force India, in 2018 Racing Point en in 2021 werd de overstap gemaakt naar Red Bull. In zijn hele carrière is hij nog niet verder gekomen dan één F1-overwinning, maar wie weet gaat hij er in de toekomst meer halen voor Red Bull.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in