Verstappen moet genoegen nemen met tweede plek

0
701
Verstappen-moet-genoegen-nemen-met-tweede-plek

Max verstappen is als tweede geëindigd op de Grand Prix van Bahrein. De Nederlander moest de eerste plek afstaan aan huidige wereldkampioen Lewis Hamilton. Verstappen kwam enkele ronden voor de finish nog op de eerste plek, maar moest deze weer afstaan aan Hamilton om straf te voorkomen.

Vooraf was het niet Hamilton, maar Verstappen die de favoriet was voor de winst in Bahrein. Zaterdag won Verstappen de kwalificatie en mocht beginnen op pole position. Tijdens de race wist Hamilton al redelijk snel de leiding over te nemen van Verstappen en kon hij lange tijd vrij gemakkelijk de eerste plek vasthouden.

Pas in de laatste vijf rondes werd het echt spannend en wist Verstappen zelfs Hamilton in te halen. De Nederlander werd echter teruggefloten door de wedstrijdleiding omdat hij buiten de baan had gereden en moest zijn eerste plek weer afstaan aan Hamilton. Na dit opmerkelijke moment kwam de auto van Red-Bull niet dichtbij genoeg voor nog een inhaalpoging en mocht Hamilton de eerste Grand-Prix van het Formule 1 seizoen op zijn naam schrijven.

Achteraf was er nog veel commotie om bocht vier. Tijdens de race is Hamilton in totaal 29 (!) keer over de lijn gereden in bocht vier zonder hiervoor een straf te krijgen. Pas toen Red-Bull Verstappen de opdracht gaf om het ook te doen omdat Mercedes er niet voor gestraft werd, begon de wedstrijdleiding er een waarschuwing voor te geven. Uiteindelijk moest Verstappen zijn plek ook afstaan omdat hij bocht vier tijdens zijn inhaalpoging over de lijn was gereden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in