Rus bereikt tweede ronde Masters Toernooi Miami

0
559
Rus-bereikt-tweede-ronde-Masters-Toernooi-Miami

Arantxa Rus heeft de tweede ronde van het masterstoernooi in Miami gehaald. In de eerste ronde versloeg de Marie Bouzkova met 6-3 en 6-2.

Nooit eerder in haar carrière bereikte de Nederlandse tennisster de tweede ronde van het toernooi, maar mag door de knappe overwinning in de eerste ronde tegen Marie Bouzkova zich opmaken voor nog een wedstrijd tennis. Rus begon slecht aan de wedstrijd en kwam zelfs op 0-2 achterstand. Ze wist zich echter te herpakken en wist de set alsnog te winnen met 6-3. De tweede set won ze uiteindelijk vrij gemakkelijk met 6-2.

De overwinning op de huidige nummer 47 van de wereld is knap, want haar tegenstandster was in vorm. Op het toernooi in Guadalajara in begin maart bereikte de Tsjech de halve finale, en op het toernooi in Melbourne bereikte ze zelfs de finale. Op het toernooi in Miami moet ze dus snel naar huis na de vroege uitschakeling.

In de tweede ronde zal Rus gaan spelen tegen Maria Sakkari uit Griekenland. Kiki Bertens zou ook in de tweede ronde in actie komen, maar heeft door afzeggingen een bye gekregen. De winnaar van het duel tussen Sakkari en Rus zal tegen Bertens gaan spelen in de derde ronde.