Ryan Garcia vs Devin Haney: een gevecht vol verrassingen

0
70
Ryan-Garcia-vs-Devin-Haney

Op 20 april vond een van de grootste bokswedstrijden van het jaar plaats, waarbij Ryan Garcia het opnam tegen Devin Haney. Het was een gevecht dat iedereen op het puntje van zijn stoel hield en bood meer drama dan een Hollywood-film.

De Weddenschap van Garcia

Voor de wedstrijd plaatste de bokser een weddenschap van twee miljoen dollar op zichzelf, om te winnen. Ryan Garcia ging als underdog bij de boekhouders de wedstrijd in. Deze zelfverzekerdheid pakte goed uit voor Garcia want hij wist Devin Haney te verslaan door een meerderheidsbeslissing. De uitslagen waren 115-109, 114-110 en 112-112, wat laat zien hoe spannend het gevecht was.

Garcia, die bekend staat om zijn explosieve kracht en snelheid, liet dit keer ook zijn talent zien. Hij bracht Haney driemaal de grond met een paar goede combinaties, waarmee hij ook het publiek helemaal gek maakte. Garcia won in totaal 12 miljoen euro met zijn weddenschap!

Overwinning maar geen titel

Hoewel Ryan Garcia het gevecht won, kon hij de WBC superlichtgewicht titel niet claimen vanwege een technisch detail; hij woog 143.2 pond bij de weging, wat 3.2 pond boven de limiet van de divisie is. Dit resulteerde in een financiële straf, maar verminderde zijn winst nauwelijks. Met een gokwinst en een prijzenpot die in de miljoenen liep, was Garcia’s avond nauwelijks een teleurstelling te noemen.

Dopingbeschuldigingen

Een paar dagen na de overwinning van Garcia, ging het al snel ergens anders over. Er kwamen geruchten naar boven dat Garcia positief was getest op doping na het gevecht.
Een rapport van de Vrijwillige Anti-Doping Associatie (VADA) beweerde dat hij positief testte op Ostarine, een stof die spiergroei bevordert en verboden is in de sport. Garcia heeft deze beschuldigingen krachtig ontkend en beweert dat hij nooit bewust verboden middelen heeft gebruikt.

Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een stroom van reacties van zowel fans als critici. Devin Haney zelf heeft op sociale media uitgesproken dat Garcia de fans en de sport niet respecteert door deze acties.

Wat nu?

Het is nog niet duidelijk wat er allemaal gaat gebeuren, vooral voor Ryan Garcia is de toekomst heel onzeker. De bokser heeft een tweede test gedaan, Als de B-staal ook positief blijkt, kan zijn overwinning worden omgezet in een diskwalificatie en kan hij geconfronteerd worden met verdere sancties. Garcia’s team werkt nauw samen met de promotors en juridische adviseurs om zijn naam te zuiveren.

Ondanks de drama blijft Garcia een van de meest spraakmakende figuren in de bokswereld, en dit gevecht zal ongetwijfeld de boeken ingaan als een van de bekendste momenten van zijn carrière. Wij zijn heel benieuwd hoe de saga verder gaat lopen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in