Eerste verliespartij Adesanya in de UFC

0
710
Eerste-verliespartij-Adesanya-in-de-UFC

Israel Adesanya heeft afgelopen weekend z’n eerste nederlaag geleden in de UFC.
Dit kwam enigszins als een verrassing omdat zijn tegenstander minder goede statistieken heeft en daarom werd gezien als underdog. Jan Blachowicz verdedigde de UFC Light Heavyweight titel met succes tegen Adesanya.

The Last Stylebender (Adesanya) was bezig met een imponerende reeks, maar daar kwam
abrupt een einde aan. Hij begon enorm goed aan z’n MMA-carrière door z’n eerste 20 wedstrijden te winnen en de titel te pakken als UFC middleweight champion. De twee heren boden goed partij aan elkaar. Ze hadden alle vijf rondes nodig om de uitslag te bepalen. Jan Blachowicz won uiteindelijk op punten.

Record dat hierdoor niet verbroken is

Als Adesanya had gewonnen, kon hij op een bijzondere manier de geschiedenisboeken ingaan van de MMA. Bij een winstpartij was hij namelijk de eerste geweest die in 2 gewichtsklasse de titel heeft gepakt zonder ooit te verliezen. Dit was vast een extra reden voor Adesanya om enorm te balen van dit gevecht.

Adesanya barst nog steeds van het zelfvertrouwen

Na afloop van de vechtpartij had Adesanya respectvolle woorden voor z’n opponent. Z’n gevecht vergeleek hij met ‘Een slechte dag in de sportschool’. Hij geeft aan dat hij sowieso terug gaat komen om de light heavyweight titel alsnog te pakken. Dat belooft hij aan z’n fans in een interview na de wedstrijd. Eerst zal hij te zien zijn in de Middleweight gewichtsklasse om zijn belt daar te verdedigen.

Glover Teixeira mogelijk nieuwe uitdager voor light heavyweight titel

Jan Blachowicz daagt veteraan light heavyweight Glover Teixeira uit om het volgende gevecht mee te voeren. ‘Hij verdient het. Hij moet nog even wachten zodat ik m’n rust kan pakken. Maar hij zal wachten, hij gaat de volgende zijn’ zei Blachowicz.
Vervolgens geeft hij aan dat hij nu volledig respect verdiend. Er waren namelijk nogal veel mensen die aan hem twijfelde en hem als underdog zagen. Toch laat hij het weer zien in een grote wedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in