Hoeveel verdient UFC-vechter Conor McGregor?

0
2818

Conor McGregor is één van de bekendste en best betaalde sporters ter wereld. Maar hoeveel verdient Conor McGregor met zijn sport? En kan de Ier er wel een goede zorgverzekering van betalen? Wij zochten uit wat de controversiële vechter verdiend.

Verschillende inkomstenbronnen

Voor we naar het totaalplaatje kijken, is het belangrijk om te weten dat Mcgregor verschillende inkomstenbronnen heeft. Hieronder staan de belangrijkste inkomstenbronnen van Conor McGregor:

 • Vast salaris.
  Toen McGregor nog onder contract stond bij de UFC kreeg de vechter een vast salaris. Volgens verschillende bronnen was hij de best betaalde vechter van de UFC en kreeg hij in 2018 een jaarsalaris van zo’n drie miljoen euro.
 • Wedstrijdbonus.
  Een andere inkomstenbron is de wedstrijdbonus. Als een vechter de wedstrijd wint krijgt deze een extra matchbonus. Daarnaast zijn er nog vier bonussen toe te kennen: Fight of the Night, Knockout of the Night, Submission of the Night en Performance of the Night. McGregor was door zijn bekendheid altijd een ‘high profile’ fighter, en daardoor liepen de bedragen nog meer op.
 • Pay per view.
  Er valt ook een aardig zakcentje te verdienen uit de ‘pay per view’ van wedstrijden. Voor de belangrijkste wedstrijden moet worden betaald, en een aantal procent van de opbrengsten gaat naar de vechters toe. Zo kreeg McGregor uit zijn gevecht tegen Khabib maar liefst 27 miljoen dollar aan pay-per-view inkomsten.
 • Sponsordeals.
  Voor iedere sporter zijn sponsordeals een fijne extra inkomstenbron. En voor een bekend persoon zoals McGregor is het helemaal lucratieve business. Onder andere Beats, Monster Energy, Budweiser, Burger King en Reebok zijn sponsoren die een samenwerking aan zijn gegaan met McGregor. Uit de deal met Reebok alleen al kreeg de Ier zo’n vijf miljoen euro aan sponsorgeld.
 • Whisky Bedrijf.
  Naast alle externe inkomsten, heeft McGregor ook nog zijn eigen whisky bedrijf: Proper 12. In maart 2021 besloot hij dit te verkopen voor een bedrag van 260 miljoen euro. Omdat hij zelf 50 procent van de aandelen had, kon hij in totaal 130 miljoen op zijn rekening bijschrijven.

Totaal vermogen

Hoeveel verdient Conor McGregor in totaal? Met de verkoop van Proper 12 verdubbelde hij bijna zijn totale vermogen. Volgens verschillende bronnen wordt zijn totale vermogen nu geschat op zo’n 240 miljoen euro. Dit had natuurlijk meer kunnen zijn, maar de flamboyante MMA-vechter staat ook nog eens bekend om het vele geld dat hij uitgeeft. Conor McGregor verdient in ieder geval genoeg om zijn zorgverzekering te betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in