Francis Ngannou UFC – The Predator

0
987
predator-ngannou

Francis Ngannou UFC – The Predator

Francis Ngannou is een MMA-vechter in de gewichtsklasse zwaargewichten die uitkomt in de UFC. Op 27 maart 2021 werd hij wereldkampioen zwaargewicht door Stipe Miocic te verslaan. Hieronder staan de stats van de huidige wereldkampioen zwaargewicht:

Francis Ngannou stats

Record: 16-3-0 (UFC: 11-2-0)
Afkomst: Kameroen
Lengte 1.93 cm
Leeftijd: 35 jaar
Gewicht: 119 KG
Gewichtsklasse: Zwaargewicht

Wanneer is het volgende gevecht van Francis Ngannou?

Op 27 maart 2021 werd de UFC-vechter wereldkampioen in de heavyweight divisie door zijn KO winst op Stipe Miocic. Op zaterdag 22 januari heeft Ngannou op UFC 270 zijn zwaargewicht titel verdedigd tegen de Interim champion en tevens ook zijn oude trainingspartner, Cyril Gane.

De voormalige heavyweight champion Stipe Miocic heeft laten weten om dolgraag weer voor zijn oude titel te vechten. Hij heeft ook laten weten dat hij geïnteresseerd is in een rematch tegen Francis Ngannou, maar ook open staat voor een gevecht tegen Jon Jones, die zijn debuut in de heavyweight divisie wil maken.

Volg deze pagina voor het laatste wedstrijd nieuws van Ngannou en al het overige MMA & UFC nieuws.

Sinds wanneer vecht Ngannou in de UFC?

In 2015 werd de Kameroenees gecontracteerd door de UFC uit het Franse 100% fight. Zijn score in zijn professionele carrière voor de UFC was 5-1-0. Z’n eerste gevecht in december 2015 in de UFC tegen mede nieuwkomer Luis Enrique werd overtuigend gewonnen met een Knock-Out in de tweede ronde.

Vecht historie van Francis Ngannou in de UFC

Ngannou heeft een professioneel record van zestien overwinningen en drie verliespartijen.

In de UFC heeft Ngannou 11 partijen gewonnen en 2 verloren. Deze twee verliespartijen waren tegen Stipe Miocic en Derrick Lewis in 2018. Nadat ‘The Predator’ twee wedstrijden achter elkaar verloor, won hij er vijf achter elkaar tegen onder andere Jairzinho Rozenstruik en Stipe Miocic wat hem uiteindelijk de wereldtitel opleverde.

TegenstanderResultaatRedenRonde - Tijd
Ciryl GaneWinstDecision5 - 5:00
Stipe MiocicWinstKO2 - 0:52
Jairzinho RozenstruikWinstKO1 - 0:20
Junior dos SantosWinstKO1 - 1:11
Cain VelasquezWinstKO5 - 0:26
Curtis BlaydesWinstKO1 - 0:45
Derrick LewisverlorenDecision3 - 5:00
Stipe MiocicverlorenDecision5 - 5:00
Allistar OvereemWinstKO1 - 1:42
Andrei ArlovskiWinstKO1 - 1:32
Anthony HamiltonWinstTKO1 - 1:57
Bojan MihajlovicWinstTKO1 - 1:34
Curtis BlaydesWinstKO2 - 5:00
Luis HenriqueWinstKO2 - 2:53

Hoe komt Ngannou aan zijn bijnaam?

De bijnaam ‘The Predator’ is gebaseerd op gelijknamige film uit 1987 met Arnold Schwarzenegger als majoor Alan “Dutch” Schaefer in de hoofdrol. Volgens Ngannou is de film een goede reflectie op zijn eigen leven: “Op het moment dat Dutch bloed van de alien vindt, realiseert hij zich dat zijn vijand sterfelijk is. Vanaf dat moment zijn de rollen omgedraaid en is Dutch niet langer meer ‘prey’ maar is hij degene die jaagt. In mijn leven moest ik ook realiseren dat ik in mezelf moest geloven en achter mijn dromen aan moest jagen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in