Kamaru Usman is de nieuwe nummer 1 UFC vechter

0
1037
kamaru-usman-is-de-nieuwe-nummer-1-UFC-vechter

Kamaru Usman is de nieuwe nummer 1 pound-for-pound (P4P) vechter in de UFC. De welterweight (weltergewicht) kampioen is nu eindelijk de beste MMA vechter van de UFC. Kamaru heeft nog nooit verloren in de UFC en heeft bewezen dat hij een zeer gevaarlijke vechter is.

P4P

Pound for pound is een rangschikking voor vechtsporten, zoals boksen, worstelen en MMA. De beste vechter komt bovenaan. Dit is niet per definitie degene die iedereen zou verslaan, omdat een gevecht tussen bijvoorbeeld een lightweight (lichtgewicht) en heavyweight (zwaargewicht) natuurlijk oneerlijk is vanwege het verschil in gewichtsklassen. De beste P4P vechter heeft meestal de beste techniek en/of vechtskills. Usman is momenteel dus officieel de beste UFC vechter (die nog actief is).

Jon Jones

Jon Jones is de voormalige nummer 1 P4P vechter. Jones is echter niet een heel actieve vechter meer. Zijn laatste gevecht was in februari 2020. Dat Kamaru Usman de eerste plek zou overnemen was vrij logisch, maar de timing is erg toevallig.

Jon Jones gearresteerd

Jon Jones is vrijdag 24 september gearresteerd voor huiselijk geweld. Hij was in Las Vegas voor zijn inhuldiging voor de Hall of Fame. Dit was niet de eerste keer dat de vechter gearresteerd wordt. Dana White, de voorzitter van de UFC, heeft zich hier al teleurstellend over uitgelaten. Het is erg toevallig dat de dag nadat Jones gearresteerd werd, Kamara Usman de nummer 1 P4P vechter in de UFC is geworden. Jones zijn arrestatie kan hier een verband mee hebben.


Kamaru Usman is echter wel al 18 (al zijn) gevechten ongeslagen en heeft in april nog zijn titel verdedigd tegen Jorge Masvidal. Dit terwijl Jones zijn laatste gevecht en winstpartij plaatsvond in februari 2020. Dit kan ook de reden van de verandering van de rangorde zijn. Kamaru Usman zal 6 november zijn titel verdedigen tegen Colby Covington. Usman heeft al een keer gewonnen van Covington door middel van KO/TKO. Colby heeft vaak een grote mond en is niet vies van ‘trash talk’. Hij heeft op live tv Usman verteld dat tijdens de eerste wedstrijd Usman geluk had, omdat hij (Usman) op zijn best was en Colby een slechte dag had. Als Usman zijn tegenstander Colby Covington weer weet te verslaan zal dit zijn eerste plaats op de P4P rank versterken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in