UFC Winstreeksen: De langste win streaks in de UFC

0
417
UFC winstreeksen

De UFC oftewel de Ultimate Fight Competition bestaat al sinds november 1993 en is de grootste mixed-martial-arts organisatie in de wereld. De UFC is ontstaan om er achter te komen wie ’s werelds beste vechters zijn. Daarom hebben we een lijst met de top 10 langste winstreeksen aller tijden gemaakt. Al deze winsten zijn behaald in de UFC, er worden dus geen andere winsten meegerekend. Onder het woord winstreak verstaan wij ononderbroken overwinningen in de sport. Hoe meer overwinningen een vechter behaald, des te hoger de winstreeks zal worden.

In het heden en de historie van UFC zijn een aantal ongelooflijk hoge winstreeksen behaald door vechters. Welke vechter heeft de hoogste winstreeks aller tijden? En wie heeft de huidige langste winstreak in de UFC? Bekijk het hier!

Langste UFC winstreeksen aller tijden

De top 10 langste UFC winstreeksen aller tijden zullen weergegeven worden in dit artikel. Hierbij kun je het aantal gewonnen gevechten op rij zien per vechter. Bij de bepaling of een vechter actief is, hebben we besloten om voor actief te kiezen als de vechter op dit moment nog vecht en dus zijn UFC winstreak aanhoudt. Als de vechter niet meer een actieve winstreak heeft, wordt er een reden gegeven voor de beëindiging van de winstreak. In welke periode de vechter een UFC winstreak had, zal in jaartallen weergeven worden. In de laatste kolom kun je zien wat zijn of haar hoogst behaalde rank is binnen de UFC.

VechterWinstreeksActieve winstreeks
Reden beëindigingPeriodeHoogst behaalde Rank
Jon Jones18Ja-2010-2023Kampioen
Anderson Silva16NeeGestopt 2006-2012Kampioen
Kamaru Usman15NeeVerloren (Leon Edwards)2015-2021Kampioen
Islam Makhachev14Ja-2016-2023Kampioen
Khabib Nurmagomedov13NeeGestopt2012-2020Kampioen
Georges St. Pierre13NeeGestopt2007-2017Kampioen
Max Holloway13NeeVerloren (Dustin Poirier)2014-2018Kampioen
Demetrious Johnson13NeeVerloren (Henry Cejudo)2012-2017Kampioen
Alexander Volkanovski

Amanda Nunes
Tony Ferguson
12Nee
Nee
Nee
Verloren (Islam
Makhachev)
Verloren (Julianna Pena)
Verloren (Justin Gaethje)
2016-2022

2015-2021
2013-2019
Kampioen

Kampioen
Tussentijds kampioen
Leon Edwards
Charles Oliveira

Royce Gracie
11
Ja
Nee

Nee
-
Verloren (Islam Makhachev)
Gelijkspel (Ken Shamrock)
2016-2023
2018-2022

1993-1994
Kampioen
Kampioen

Kampioen

Opvallende UFC winstreeksen

Jon Jones met een winstreeks van 18 is momenteel nog steeds actief en heeft voor het laatst gewonnen van Ciryl Gane met een guillotine choke, in de eerste ronde met een tijd van 2 minuten 4 seconden.

Verder hebben Islam Makhachev en Leon Edwards ook een actieve winstreeks. Leon Edwars onttroonde titelhouder Kamaru Usman met een knock-out wat iedereen shockeerde.

Anderson Silva is gestopt in 2012, Khabib Nurmagomedov is 3 jaar geleden gestopt in 2020 na de winst op Justin Gaethje en Georges St. Pierre is na 10 jaar gestopt omdat hij vond dat het kampioenschap grote stress met zich meenam.
De eerste lange winstreeks van Royce Gracie is gestopt omdat er een gelijkspel plaatsvond tegen Ken Shamrock. Om het kort samen te vatten: Shamrock brengt Gracie naar de grond en ligt voor 36 minuten op hem, de wedstrijd is gelijkspel verklaard, en dat was het!

Zowel Alexander Volkanovski als Charles Oliveira hebben beide verloren van Islam Makhachev. Volkanovski verloor op Decision (in het tweede gevecht werd hij de eerste ronde knock-out geslagen) en Oliveira werd in de tweede ronde met een triangel greep vastgepakt, hierdoor werd Makhachev de nieuwe lightweight champion.

Max Holloway en Demetrious Johnson verloren beiden met een winstreak van 13 wins.

Poirier versloeg Holloway in een gevecht dat nog lang herinnerd zal worden. Holloway had een opmerkelijke veerkracht, maar werd in de 4de ronde getrapt met een knie en kreeg een enorme snee op zijn voorhoofd. Poirier won in de vijfde ronde door een unanieme beslissing met een score van 49-46.

Demetrious Johnson verloor van Henry Cejudo met een heel bijzondere beslissing om de vlieggewichtriem weg te rukken, namelijk: een split decision van 48-47, 47-48, 48-47, bizar toch?

Amanda Nunes verloor van Julianna Pena doordat zij haar naar de mat bracht en haar verstikte in 3:26 in de ronde en een verbluffende nederlaag had.

Om alles af te sluiten was het gevecht tussen Justin Gaethje en Tony Ferguson ook een memorabele. In de vijfde ronde door drie of vier rechte stoten tegen het hoofd ging Ferguson wankelen, we weten niet wat het record is van het grootste aantal snijwonden in het gezicht maar Ferguson komt aardig in de buurt. Na vele flinke klappen besloot de scheidsrechter er een einde aan te maken en verloor Ferguson.

Vond je dit interessant en wil je nog meer nieuws over MMA? Ga dan naar onze MMA nieuws categorie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in