Manchester City begint sterk aan eerste halve finale

0
468
Manchester-City-halve-finale

In de confrontatie tussen PSG en Manchester City wat het uiteindelijk de uitclub die de beste zaken deed. Door goals van Mahrez en De Bruyne werd het in het eerste duel 1-2.

PSG begon goed aan de wedstrijd en had de eerste helft het betere van het spel. Al snel werden ze beloond: Na een goede corner van Di MarĂ­a was het Marquinhos die de bal knap in de verre hoek kopte. City wist in de eerste helft weinig te forceren maar kreeg via Phil Foden wel nog de kans op de gelijkmaker. De Jonge Engelsman faalde echter en schoot de bal recht op keeper Navas.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld compleet. Manchester City begon meer naar voren te voetballen en ging minder achteruitlopen. Guardiola had duidelijk wat aangepast in de rust en dit bleek goed uit te pakken. PSG kwam niet meer toe aan voetballen en Mbappe en Neymar werden niet meer bereikt. In de 64ste minuut had Navas geen antwoord op een vrije trap van De Bruyne en 10 minuten later was het Mahrez die de bal door de muur langs de keeper van PSG schoot.

PSG leek aangeslagen, maar probeerde zich wel weer te herpakken. Het kreeg echter al snel de deksel op de neus toen middenvelder Gueye er met een rode kaart vanaf moest na een harde overtreding op Gundogan. PSG wist met 10 man verdere schade te voorkomen en maakt ondanks het verlies nog alle kans op een goed resultaat volgende week in Manchester.