Peter Bosz ontslagen als trainer van Leverkusen

0
415
Peter-Bosz-ontslagen

Peter Bosz is ontslagen als trainer van Bayer Leverkusen. De coach verloor tien van de zeventien wedstrijden in 2021 en de slechte resultaten hebben uiteindelijk tot zijn ontslag geleid.

Aan het begin van het seizoen leek de Nederlandse trainer het nog goed te doen. De ploeg deed zelfs in december nog mee om de eerste plekken en leed de eerste nederlaag r in de Bundesliga pas tegen Bayern M√ľnchen op 19 december van 2020. Door de slechte resultaten is Leverkusen afgegleden naar de zesde plek in de Duitse competitie en was dit reden genoeg voor het bestuur om Bosz te ontslaan.

Bosz staat als trainer bekend om zijn aanvallende speelstijl en oogst veel lof over zijn spelopvattingen. Deze speelstijl moet wel tot in de puntjes goed uitgevoerd worden en maakt het team ook vaak kwetsbaar voor de omschakeling. De afgelopen tijd leek het team het niet meer op te kunnen brengen wat leidde tot slechte resultaten. Het 3-0 verlies bij Hertha BSC heeft Peter Bosz het laatste zetje richting de uitgang gegeven.

Bosz was in Nederland eerder trainer van Heracles Almelo, Vitesse en Ajax. Hij verliet Ajax in 2016 voor Dortmund, hier werd hij al gauw ontslagen en werd hij in 2018 trainer van Leverkusen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in